Friluftsbloggen

La barn og unge oppleve gleden ved teltlivet!

(Publisert 08.05.2021:

 Nå er vi i begynnelsen av mai og kan se fram mot mange fridager. Været kan variere fra deilig sommervær til regn og kjølige dager. Men ut i naturen skal vi!  Nå vil vi gjenoppleve gleden ved å sove i telt.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Med tarp og myggnett i tursekken 

( Publisert 01.05.2021)

Myggnett er nesten en nødvendighet når du skal slappe av ute i naturen. Særlig om du er til fjells eller nær vann der også myggen trives. For ikke å glemme tarpen som veier lite. Den er smart. Men hva i all verden er tarp, tenker mange. Og hva skal det brukes til? Jo, tarp er et superpraktisk overseil eller tak som beskytter hengekøyen mot sol - og regn. Og med et godt liggeunderlag i hengekøyen, blir overnattingen en super opplevelse.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Ut på tur! Aldri sur med hengekøye på dagstur!       

( Publisert 21.04.2021)

Vi hører stadig om foreldre som fortviler fordi barna helst vil sitte med nesen i mobilen eller spillkonsollen. Noen har innført mobilforbudstider. Men mange slipper dette når de får med seg barna på lørdags- og/eller søndagstur. Og da er det fint å ha en ekstra godbit – en hengekøye eller to – for å få barna med på tur.. Å lære barna gode turvaner fra de er små, vil gi dem og familien fine opplevelser og minner. Forhåpentligvis vil de fortsette med turlivet i hele oppveksten – ikke bare sammen med familien, men også med egne venner. Da er det gode muligheter for at barna vil bringe turvanene med seg når de selv får familie.

LES HELE INNLEGGET HER

 

 

Gøy å overnatte i hengekøye!
«Kom mai, du skjønne milde»

( Publisert 17.04.2021)

Nå i mai vil mange i ut i natureventyret og prøve hengekøyelivet. Teltet har de fleste gjort tidligere, men det å sove under åpen himmel er litt eksotisk og spennende. Fra flere hold høres lovordene: -Det er så vidunderlig å sove ute.  Det er en perfekt måte å dele fine naturopplevelser på.

LES HELE INNLEGGET HER