Friluftsbloggen

Byen mellom de syv fjell

( Publisert den 18.07.2021)

Bergen er Norges nest største by og kalles “Byen mellom de syv fjell”. De fleste vet at det regner mye i Bergen. Selv om sommeren, kan det være sol en dag og den neste regnvær. Derfor er det ikke så lett å planlegge gatefester og hageselskaper i denne byen. Men vi bloggere er veldig glad for at byen kalles regnbyen. 

LES HELE INNLEGGET HER

På bøljan blå

( Publisert 11.07.2021)

Nå har vi dratt til sjøs! Det blir småturer i den vestlandske skjærgården denne sommeren. I idylliske Navøyvågen ved Austevoll ligger vi for anker de to første døgnene av turen vår. Her prøver vi både badelivet og fiskelykken. Og vi får faktisk et par lyr - iallfall nok til en kortreist middag ombord. Nam, nam.

LES HELE INNLEGGET HER

 

 

På tur i sommereventyret

(Publisert 04.07.2021)

Turen vår fra Stryn går videre til Hellesylt og Vestnes. Tom Cruise valgte Hellesylt som opptaksted for sin siste Mission Impossible-film. Når Cruise var der, fikk han høre at vår store dikter, Henrik Ibsen, bodde i Hellesylt i fem dager i 1862. Dette fikk vi vite da vi selv var i Hellesylt. Ibsen fikk her inspirasjon til diktverket Brand. Om Ibsen har inspirert Cruise, vet vi ikke. Men iallfall gjorde han et halsbrekkende stunt fra Helsetkopen (1200 moh) og kastet seg utfor den bratte fjellveggen. Vi nøyer oss med å gå en lang fottur og nyte den vakre Hellesylt-naturen. Her er forresten mange turer å velge mellom - i nær alle vanskelighetsgrader.

LES HELE INNLEGGET HER

På loffen

( Publisert 29.06.2021) 

Det er skoleferie, sommer, og vi har dratt på en ukes campingtur med bilen. I år har vi tenkt litt budsjett: vi har med telt, men vi har også bestilt et par overnattinger i campinghytter

LES HELE INNLEGGET HER

 

Godt å være til...

Publisert 19.06.2021) 

Har du hørt om hengende telt? Det viste seg å være en ypperlig investering. Iallfall koste våre yngste seg i dette hengende teltet etter at vi hadde spist grillmat og lørdagsgodsaker sist helg. Det fantastiske fine sommerværet også denne helgen, gjorde at vi inviterte venner og familie på grilling i hagen

LES HELE INNLEGGET

Sommer og tid 

(Publisert 13.06.2021)

Tid er penger sies det. Vi sier at tid er gull. Eller kanskje vi tør driste oss til å si: tiden vi har er selve livet. Svenske Johansons ord sitter godt i minnet:

 “Alla dessa dagor som kom og gick, inte visste jag at det var livet”.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Vi gikk en tur på stien...

(Publisert 06.06.2021)

I år har vi sådd ulike urter i flere krukker. Nytt av året er at vi forsøker oss på potetdyrking. Vi har gjort det på altanen. Men har du hage, vil det passe ypperlig for potetene. I alle fall synes vi denne potetbagen er veldig grei. Den tar ikke stor plass og barnet ditt kan følge veksten fra uke til uke. 

LES HELE INNLEGGET HER

 

STAYCATION

( Publisert 30.05.2021)

Et nytt og trendy uttrykk for å feriere hjemme er;  staycation. Vi bloggere er norsklærere og synes likevel at det norske hjemmeferie er å foretrekke.

Å være til stede i øyeblikket er den viktigste, men kanskje også en av de vanskeligste utfordringene vi møter i både hverdag og ferie.

-          Ja, vi skal leke etterpå. Skal bare svare på….

LES HELE INNLEGGET HER

 

Uforglemmelige turer

(Publisert 22.05.2021)

I vår familie er vi veldig glad i å reise på hytten vår i Sogn. Vi reiser gjerne flere generasjoner sammen. Siden vi bor i Bergen, er det noen timers biltur og en fergetur før vi er fremme. For de små kan det bli langdryge timer, og det gjelder å finne på aktiviteter underveis. 

LES HELE INNLEGGET HER

Søndagsturer til glede

( Publisert 15.05.2021)

Vi to bloggere bor i nærheten av hverandre i utkanten av en by. Og vi er begge så heldige at vi tilhører en storfamilie. Storfamilie med alt fra småbarn til besteforeldre. I begge storfamiliene er søndagsturen en fast del av programmet. Turene forsøker vi å variere - av og til går vi i lavlandet, og av og til går vi på greie fjellturer.

LES HELE INNLEGGET HER

 

La barn og unge oppleve gleden ved teltlivet!

(Publisert 08.05.2021:

 Nå er vi i begynnelsen av mai og kan se fram mot mange fridager. Været kan variere fra deilig sommervær til regn og kjølige dager. Men ut i naturen skal vi!  Nå vil vi gjenoppleve gleden ved å sove i telt.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Med tarp og myggnett i tursekken 

( Publisert 01.05.2021)

Myggnett er nesten en nødvendighet når du skal slappe av ute i naturen. Særlig om du er til fjells eller nær vann der også myggen trives. For ikke å glemme tarpen som veier lite. Den er smart. Men hva i all verden er tarp, tenker mange. Og hva skal det brukes til? Jo, tarp er et superpraktisk overseil eller tak som beskytter hengekøyen mot sol - og regn. Og med et godt liggeunderlag i hengekøyen, blir overnattingen en super opplevelse.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Ut på tur! Aldri sur med hengekøye på dagstur!       

( Publisert 21.04.2021)

Vi hører stadig om foreldre som fortviler fordi barna helst vil sitte med nesen i mobilen eller spillkonsollen. Noen har innført mobilforbudstider. Men mange slipper dette når de får med seg barna på lørdags- og/eller søndagstur. Og da er det fint å ha en ekstra godbit – en hengekøye eller to – for å få barna med på tur.. Å lære barna gode turvaner fra de er små, vil gi dem og familien fine opplevelser og minner. Forhåpentligvis vil de fortsette med turlivet i hele oppveksten – ikke bare sammen med familien, men også med egne venner. Da er det gode muligheter for at barna vil bringe turvanene med seg når de selv får familie.

LES HELE INNLEGGET HER

 

 

Gøy å overnatte i hengekøye!
«Kom mai, du skjønne milde»

( Publisert 17.04.2021)

Nå i mai vil mange i ut i natureventyret og prøve hengekøyelivet. Teltet har de fleste gjort tidligere, men det å sove under åpen himmel er litt eksotisk og spennende. Fra flere hold høres lovordene: -Det er så vidunderlig å sove ute.  Det er en perfekt måte å dele fine naturopplevelser på.

LES HELE INNLEGGET HER