Celisbloggen

SNART FERIE - HURRA!

(Publisert den 15.05.2023)

De fleste av oss ser frem til ferien. Det gjelder både jule-, vinter-, påske- og sommerferie, eller når vi måtte være så heldige å kunne ha ferie. Alle arbeidstakere og skoleelever har jo krav på ferie og på 25 feriedager hvert år her i landet.
Ikke minst de yngste gleder seg til feriene. Og det er noe spesielt med de yngste og å kunne glede seg. Vi har litt å lære av dem, av de yngste, synes vi. De viser ekte glede. 


LES HELE INNLEGGET HER

 

 

Kjæledyr  og ferie...

(Publisert den 18.04.2023) 

Vi er glad i dyr – hele familien. Og vi har veldig stor glede av dyrene våre. I storfamilien vår har en familiedel to katter, en annen del har en katt, - og en tredje del har både katt og hund. Katt og hund til stor glede både for liten og stor. Men så er det feriene da, hva gjør man med dyrene i ferien?
Siden vi er så heldige å ha en stor familie, er det alltid noen som kan passe dyrene for dem som er så heldige å kunne dra utenlands.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

 

 

Påske? Ferie, men også mye mer!

(Publisert 14.03.2023)

Senvinteren og våren har mange ferier. Vinterferie (iallfall for skolene), påskeferie – og så alle fridagene i mai. Slik er vi heldige her i landet. Påsken er den lengste av disse feriene. Spør du skolebarn hva påsken betyr eller hva som er best med påsken, svarer mange: -Ferie! Skolefri! Påskeegg!
Kanskje sier noen at påsken betyr hytteliv og skigåing og slalåm, mens andre igjen svarer: -Påskeharen kommer.

LES HELE INNLEGGET HER

Reiseglad - Du også? 

( Publisert 10.02.2023)

Vi bloggere trives godt hjemme, men noen ganger vekkes reiselysten plutselig. Da ser vi på bilder fra fjorårets ferie - og vi begynner å planlegge årets reise. Vi liker godt å reise i Norge både langs fjell og fjord, men har også en spesiell forkjærlighet for Italia. 

LES HELE INNLEGGET HER


 

Januar - Ny begynnelse? 

(Publisert 11.01.2023) 

Desember, som mange av oss er veldig glad i, er over for denne gang med all pynten, lysene, den gode maten og forventningene. Januar er årets første måned  – oppkalt etter Janus, den romerske guden for all begynnelse. Mange av oss begynner kanskje litt «på nytt» i januar. Noen har nyttårsforsetter med nye mål for tilværelsen i det nye året.

LES HELE INNLEGGET HER

Nå er det jul igjen, ja nå er det jul igjen....

(Publisert 13.12.2022) 

Desember er årets tolvte måned - og for mange er denne en måned med mye kos og hygge. Første søndag i advent deltok vi på julemarked i vår egen bydel - og det var en ny og gøy opplevelse. Folk som kommer på julemarked vil gjerne snuse litt på den aller første julestemningen. Og her på julemarkedet kan man få solgt produkter man har laget i løpet av høsten. Her er alt fra julekort, strikkegarn, luer, kniver, nydelig stearinlys, bøker og mye mer. Varm kakao og andre godsaker kan man få kjøpt i uteområdet. 

LES HELE INNLEGGET HER

 

Med julen i sikte? 

(Publisert 13.11.2022)

Vi kikker på bilder fra i fjor jul, og må le litt når vi ser den gøyale måten stjernen ble festet til tretoppen i fjor. Foreløpig har bare fått en julegave i hus. Det er til den minste i familien på vel 2 år.

LES HELE INNLEGGET HER

Nå er det snart Halloween! 

(Publisert den 23.09.2022) 

Nå nærmer vi oss oktober med stormskritt og feiringen av Halloween finner sted om kvelden den 31. oktober. Da kler barn seg gjerne i skumle kostymer. De går fra dør til dør i nabolaget sitt utkledd som skjeletter, gjenferd eller monstre. «Knask eller knep» roper  barna når de ringer på dørene. Den som ikke åpner eller ikke vil gi godteri, blir truet med «knep» eller rampestreker.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Velkommen til bursdagsfest! 

( Publisert 13.09.2022) 

Vi bloggere minnes at vi hadde det veldig gøy i bursdagsbesøk i barndommen.  I barnebesøkene var det helst kaker og is som ble servert. Hamburgere og hot-dags var ikke så vanlig på 60-tallet. Men vi fikk ofte utlevert hatter og knall-bonboner. Og så var det fisking av godteposer. Fiskingen har gått i arv til våre barn og barnebarn - og har blitt en fast tradisjon. 

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

 

ALLE TRENGER OMSORG OG GODE ORD

(Publisert 01.09.2022)

En del skolebarn har hatt en litt vanskelig skolestart i år pga. lærerstreiken, men heldigvis har flertallet fått en vanlig skolestart. For noen inkluderer det ny skole, nye lærere og nye medelever – mens andre igjen kan fortsette i samme klasse som tidligere. Men enten det gjelder små barn i barnehagealder eller skolebarn, så har alle et fellestrekk: de trenger omsorg. 

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

 

HVOR ER BUKSA MI - OG HVOR ER SKJORTA MI!

(Publisert 19.08.2022) 

Da vi bloggere var barn, var det vanlig å ha storrengjøring hver vår og til jul. Da ble det vasket grundig, både tak og gulv og vegger, og gardiner ble skiftet. I dag fordeler vi nok rydde- og vaskearbeid mer utover hele året. 

LES HELE INNLEGGET HER

Første dag i første klasse

(Publisert den 09.08.2022) 

Begynnelsen av denne fine skolestart-sangen som mange 6-åringer har lært seg, er hentet fra Hogne Moes bok "Jonas blir snart skolegutt". I tillegg til å skrive sanger, er Hogne Moe fysioterapeut og mener at bevegelseslek i første klasse er viktig.

LES HELE INNLEGGET HER

NOEN FERIEDAGER - OG TANKER OM SKOLESTART

(Publisert den 31.07.2022)

I år har ferieturen for en av oss bloggere gått til Sør-Italia mens den andre har seilt i båt langs vestlandskysten. Begge ferieformene har gitt gode opplevelser, men vær og temperatur har vært veldig ulike.

LES HELE INNLEGGET HER

 

SOMMER - når solen glimrer med sitt fravær

(Publisert den 22.07.2022) 

Her vi bor på Vestlandet, er det slett ikke sol og varme hver dag om sommeren. Men likevel er temperaturen stort sett behagelig, og det er mange aktiviteter små og store kan gjøre. Som for eksempel å dra på sykkeltur. Er man heldig som vi og bor i nærheten av en park, kan de yngste sykle i parken. 

LES HELE INNLEGGET HER

SOMMERGØY for hele familien

(Publisert den 07.07.2022) 

En deilig smak av sommer fikk vi i vår familie for et par helger siden. Det er fredag og nydelig vær – og alle er klar for en helg med badeliv og gøy. De siste dagene på jobb og skole har vært i overkant hete – og nå vil vi kjøle oss ned.  Vi har selv en kajakk i en gild rødfarge. Vi får låne flere av vår kajakkinteresserte nabo. Så setter vi kursen til en herlig badevik fredag ettermiddag.

LES HELE INNLEGGET HER

Å være eller ikke være – eller godt vær eller ikke godt vær…

(Publisert den 14.06.2022)

I sommerhalvåret er det ekstra fint å være utendørs for både store og små. De fleste barn synes det er gøy å leke og være ute nesten samme hvilket vær det er. Det inkluderer regnvær og vind. Iallfall er det vår erfaring. I fjor sommer var vi flere familier på tur i området Turtagrø på Sognefjellet. 

LES HELE INNLEGGET HER

7aa31a8f-999d-77e7-559e-fd613e76158d

 

 

Drikker du nok vann? 

(Publisert 30.05.2022)

Vann er forutsetningen for alt liv – og jorden består av vel 70 prosent vann. Likevel er vann mangelvare flere steder i verden som igjen fører til sterkt reduserte avlinger. I områder med stor befolkningstetthet har man flere steder i dag problemer med å ha nok drikkevann.

LES HELE INNLEGGET

Strandlivet - før og nå.

(Publisert den 24.05.2022)

Jippi! Nå står badesesongen for døren. I dette store bassenget er det full fart og lek med vanngevær. Her får 5-åringen ut masse energi – og latterhylene høres vidt omkring. 

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

Slipp GLEDEN løs - det er mai!

(Publisert den 11.05.2022) 

Det er vår. De fleste steder i Norge har snøen sluppet taket og vinteren har trukket seg tilbake. Og da blir mange av oss nesten som kyrne som slippes ut på bøen etter mange måneder i bås på fjøsen. Vi slipper oss selv ut. Vi sitter på altaner og verandaer; vi sitter på utekafeer og uterestauranter – og vi går på turer i skog og mark og badestrender.

LES HELE INNLEGGET

 

HURRA for den som fyller sitt år!

( Publisert 05.05.2022) 

-Har alle de andre bursdag før sommeren, og bare jeg i oktober? spurte seksårige Erik her forleden da mammaen hadde bursdag. Og han fortsatte: -For du har bursdag nå og neste uke er det fire stykker i klassen min som har bursdag.

LES HELE INNLEGGET HER

Reisefeber!

(Publisert 20.04.2022)

Det er litt tidlig ennå å dra på sommerferie. Men det synes tydeligvis ikke pusen vår. Hun har satt seg oppi kofferten barna har noen leker i. Kanskje føler hun at vi har begynt å snakke om sommerferien. For det har vi. Vi har begynte å snakke om hvor vi skal reise, når vi skal reise – og hva økonomien sier om mulige feriemål. Kanskje blir det Sydentur i år. Vi ser tilbake i fotoalbumet fra 2018 og drømmer oss vekk til deilige dager på stranden – og i sjøen.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Jeg velger meg APRIL

(Publisert 10.04.2022)

Et ganske godt kjent dikt av Bjørnstjerne Bjørnson heter nettopp: «Jeg velger meg april». Og mange av oss som har familiemedlemmer født i april, liker dette diktet veldig godt. Det er faktisk som om dikteren skulle ha skrevet diktet spesielt til vår ene datter. 

LES HELE INNLEGGET HER

Nå har vi reiselyst!

(Publisert 03.04.2022) 

Det er kjekt å se i gamle fotoalbum, synes vi. For eksempel våre foreldres. Albumene deres avslører at de likte å dra på tur – særlig i Norge. Da var de enten ved sjøen, badet, solte seg, rodde ut og fisket og hadde det fint. Men de tok også fotturer i fjellet i feriene, enten det var påske, pinse, eller når enn på året det var.

LES HELE INNLEGGET HER

Det er vår vår i vår!

(Publisert 19.03.2022)

Så heldige vi er som bor i dette fine landet. Her er så mye fint, og vi har så mange muligheter. Vi har mye plass å boltre oss på. Plass og natur vi alle sammen kan bruke – som ikke er inngjerdet og privat. Dessuten – nå som koronaen ser ut til være svekket, kan vi mer leve igjen. 

LES HELE INNLEGGET HER

 

Det er snart påske - og vår i luften

(Publisert 06.03.2022) 

Nå kjenner vi på lengsel etter lys, varme og vår. Vi pynter opp med gule tulipaner, søte påskekyllinger og tenner masse lys på kveldstid. Og så gleder vi oss til å samle familien i påsken - både hjemme og på hytten. Vi gleder oss til gøye påskeaktiviteter og hyggelige stunder.

Vinterferie på hytten

(Publisert 23.02.2022) 

I Norge har vi skolevinterferie i en uke i slutten av februar og begynnelsen av mars. Det varierer fra landsdel til landsdel, men en gang mellom uke 8 og 10 blir det en ukes pause fra skolearbeidet. Mange tilbringer vinterferien på en hytte – og får seg noen etterlengtede skiturer. Da vi kom til hytten vår sist, kunne vi nesten ikke se den. Snø nesten helt til pipen. Her måtte vi brette opp ermene, finne oss et godt måkeredskap – og sette i gang.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

 

Goodbye korona - nå vil vi danse...

(Publisert 14.02.2022) 

Januar har kommet og gått. Vi er vel inn i februar og det er litt lysere både om morgenen og ettermiddagen nå. Nordmenn følger med på de høye strømprisene og lettelser i koronarestriksjonene. Vi godt voksne bloggere måtte trekke på smilebåndet av Frida Fliflet sitt innlegg i en av hovedstadsavisene for noen dager siden: «Frigjer dansegolvet».  Hun hevder at Norge må være det eneste liberale landet i verden som har et statlig danseforbud. «Det kjennest som om snerpetante Sofie står skulande i kulissane».

LES HELE INNLEGGET HER

 

Kjærlighet i luften...

(Publisert 27.01.2022) 

Det er kjærlighet i luften...
Vi feirer både morsdag og Valentinsdagen. 
 

 

Klar for karneval?

( Publisert 22.01.2022) 

Husker du spenningen? Kriblingen i magen av forventning? En dag helt utenom det vanlige? Ja, vi tenker på karneval. De fleste barn elsker å kle seg ut og leke rollelek. Fantasien pirres og utvikles. Hvordan er det å være astronaut - å fly ut i det store verdensrommet mellom alle planetene?

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

Vinter og snø - eller vinter uten snø!

( Publisert 18.01.2022)

Vinter og snø. Det hører liksom sammen. Men like ofte som vinteren gir oss snø, like ofte – i de fleste deler av Norge – er det snøfritt. Og kanskje regn i stedet. Iallfall er den norske vinteren stort sett ganske så variert. Snø av og til, regn til tider, sol og overskyet vær  - men i alle fall: stort sett er det mye kaldere om vinteren her enn om sommeren.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

 

Wow! Vinter og snø! Og ungene jubler!

(Publisert 08.01.2022)

Dette er barndommens miniski. Røde. De har vi faktisk fremdeles i en bod. De burde ha vært kastet, for remmene er ødelagt og den ene skien har en sprekk. Men vi beholder dem av nostalgiske grunner, bare fordi vi var så glad i de der lettkjørte skiene. Skiene som var så korte at vi kunne hoppe og trikse og nesten gjøre alt mulig gøy med dem

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

Klar for nyttårsfeiring?

(Publisert 19.12.2021) 

Husker du at nyttårsaften med utkledning konkurrerte med julaften om å være den gøyeste kvelden i hele året? Du som nå er foreldre til barn som skal kle seg ut, husker sikkert at da du var liten, var det ikke så mange ferdigkjøpte kostymer å få tak i. En grønn parykk, mamma sin gamle skjorte og ansiktsmaling gjorde nytten.

LES HELE INNLEGGET HER

Finn julegaven til han og henne

(Publisert 08.12.2021)

Kjenner du til stereotypien? Den hektiske mannen som baner seg vei i sentrumsgatene for å rekke parfymeriet før julen ringes inn - eller som haster inn til gullsmeden julaften ti på tolv? Gaven til husets frue blir gjort unna i hui og hast – og resultatet er lukten av svidd bankkort til langt ut på nyåret.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

«Ikke slukk lyset! Jeg er mørkredd!»

(Publisert 02.12.2021)

Det er ikke få av oss foreldre som har hørt barna si: «Ikke slukk lyset». Noen har kanskje tilføyd: «Jeg er mørkredd», men mange barn har bare bedt om at taklyset ikke må slukkes. Og vi vet at det er fordi de er litt redd, litt mørkredd. Vi vet jo også at barn er mørkredd i ulik grad. Det husker vi også fra vi selv var små, for mange av oss var mørkredde selv.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

Rampenissen og andre alver

(Publisert 30.11.2021)

Kanskje har du lest Tolkiens «Hobbiten» eller «Ringenes herre». Da har du møtt alver. Og ideen til å dikte om alver fikk Tolkien fra vår norrøne mytologi – vår gamle gudelære. Disse alvene var noen udødelige, overnaturlige skapninger som bodde her på jorden før menneskene. Noen alver var gode og noen var slett ikke gode.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Black Week og Black Friday hos Celis.no

(Publisert 19.11.2021) 

For 5. år på rad har Celis fantastisk gode rabatter på en rekke varer i Black Week. Handler du nå, kan du spare penger så det skikkelig monner. Å sitte igjen med en aldri så liten gevinst etter julehandelen, må vel sies å være bra i disse strømdyre tider.  Men det gjelder å handle raskt – for her vil det gå unna!

LES MER OM NOEN AV TILBUDENE HER

Planlegg et koselig juleverksted

(Publisert 14.11.2021) 

Å lage en tradisjon med juleverksted er noe som skaper stemning og lager gode minner både for den oppvoksende generasjon og for oss som har levd en stund. Juleverksted i vår familie kan være så mangt.

LES HELE INNLEGGET HER

 

KOSEKLUTER OG KOSEDYR: - Bare må ha det!

(Publisert den 09.11.2021) 

ETTERLYSNING: KOSEDYR STERKT SAVNET!
 
I går mistet Milla kosedyret sitt, Ingolf, her på Galleriet. Hvis noen finner myke Ingolf, vennligst ring snarest til pappaen til Milla. Ingolf er sterkt savnet!
 

LES HELE INNLEGGET HER

Derfor kan det være lurt å få unna julegavene nå

(Publisert den 07.11.2021)

Mange ønsker seg og ser frem til å ha en rolig førjulstid og kos med familien. En del har erfart at dette ønsket ikke har gått i oppfyllelse. Førjulstiden har blitt fylt av kjas og mas. For å unngå dette, er det lurt å starte julehandelen nå. Det er mange gode grunner til å være tidlig ute. 

LES HELE INNLEGGET HER

 

Med Barbie - gjennom generasjoner

(Publisert den 05.11.2021)

Barbiedukken har gledet barn gjennom flere generasjoner. Det er det amerikanske leketøyfirmaet Mattel som står bak varemerket. Enorme mengder med barbiedukker har vært solgt over hele verden siden 1959. Barbies kjæreste helt fra 1961 heter Ken. Parets kjærlighetshistorie og trendsettende stil har tatt dem gjennom seks tiår sammen.  De som er bestemødre i dag, har selv lekt med barbie-dukker, og mange barn leker både med “gamle” barbiedukker fra bestemor og nyinnkjøpte. 

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

Gaver og julepresanger

(Publisert den 24.10.2021)

Å gi en god klem, eller få en god klem, føles for mange som en gave. Særlig nå etter at covid-pandemien gjør at de fleste av oss tillater oss å både gi og få en klem. Slik som disse alpakka-vennene våre på en gård i Sogn. Kanskje er den aller beste gaven vi kan få nærhet og omtanke. Iallfall føler mange av oss voksne det. Vel, nå skal vi ikke sette oss på vår høye hest, eller høye alpakka - vi innrømmer at vi setter pris på å få gaver. Er den for stor eller iallfall aner vi at den er veldig dyr, synes vi nok det kan bli litt vel mye. Men en gave som viser at noen tenker på oss, er alltid kjærkomment. Når det gjelder gaver er det like viktig å kunne ta imot som å kunne gi. Gaver bør være noe man gir eller får uten å få noe igjen. Det gies bare for å skape litt ekstra hygge. Selvsagt finnes det gaver som blir gitt fordi avsender forventer noe - slik som det er med firmagaver, og ulike “regler” som gjelder innen visse grupper og kulturer. Men når det gjelder gaver i privatlivet, velger vi å tro at det er det for å skape hygge og glede. Som da vi sist lørdag hadde invitert venner på besøk. De hadde med seg en fin blomsterbukett. Det var veldig hyggelig, og den kom straks i en blomstervase og pyntet opp.

LES HELE INNLEGGET HER

Høstens mange muligheter

( Publisert den 11.10.2021)

Her vest hvor vi bor har det vært mange regndager i høst. Vannet som nå høljer ned over oss er kjærkomment etter den lange, solrike sommeren. Så vi klager slett ikke på regnværet. Nesten tvert imot; for vi blir bare så ekstra glade for de fine soldagene når de kommer innimellom.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Hurra for den som fyller ett år! 

(Publisert den 03.10.2021)

Det er noe eget når en i familien fyller ett år! Den lille kroppen har på kort tid vokst fra å være et lite nurk til å bli et lite menneske med sin helt egne personlighet. Det er høytid over ett-årsdagen. 

LES HELE INNLEGGET HER

 

På trolljakt i eventyrskogen

(Publisert den 26.09.2021) 

Høsten er en veldig fin årstid, synes vi. Og nå er den her allerede. Høsten. Det er som om naturen nærmest eksploderer i all verdens vakre farger. Rett nok kan været være veldig skiftende på denne ettersommer-tiden, men vi synes likevel det er en av de fineste årstidene. At været er så uforutsigbart, er noe vi faktisk synes er litt spennende. 

LES HELE INNLEGGET HER

Eplehøst

(Publisert den 19.09.2021)

I dag holder vi oss i nabolaget og går en fin rusletur. Vi skal besøke en eldre venninne som har hatt et lite uhell. Hun må sitte med foten i ro en stund etter å ha fått brist i ankelen. Nå har hun sett på all nedfallsfrukten i hagen og gremmet seg i flere dager.

-        Kom å hjelpe meg og plukke, var beskjeden vi venninnene fikk.

LES HELE INNLEGGET HER

En siste sommertur før høsten tar over ...

(Publisert 12.09.2021)

Vi er så heldig at vi har en ferieuke til gode i månedskiftet august/september. Vi har reist både nordover og på Vestlandet tidligere i sommer. Nå skal vi østover. Bilturen fra Bergen gjennom Hardanger til Geilo i strålende sol gir mange flotte synsinntrykk. Men lite kan måle seg med storslåtte Vøringsfossen. Fra Hardangerviddeplatået stuper 182 meter vannmengder ned i Måbødalen

LES HELE INNLEGGET HER

 

Litt mimring fra sommerens opplevelser: Lofoten

Det er nesten litt vemodig å allerede se tilbake på sommeren. Sommeren er jo ikke over. Nå er det sensommer, og det er også en fin tid. Men likevel; vi drister oss til å se tilbake på årets sommer allerede. For denne sommeren har vært så spesielt fin. Vi har også vært så heldige at alle våre nære har hatt det bra.

LES HELE INNLEGGET HER

Aktiv ettersommer

(Publisert den 29.08.2021)

Nå skal vi i gang med trening etter sommerens herlige små utskeielser. Vi har gått mange fine turer i sommer, men nå når vi er tilbake i hverdagen, må vi legge inn faste rutiner. 

LES HELE INNLEGGET HER

Skolestart og hverdag igjen 

(Publisert den 22.08.2021)

Det er lite som tyder på at høsten er i vente i deilige solfylte sommerdager. Vi nyter fjell, sjø og den fargesprakende lyngen som dekker store deler av turterrenget vårt i dag. Den sterke lillafargede lyngen bærer bud om at sommeren snart går over i høst.

LES HELE INNLEGGET HER

Sommer ennå - likevel tid til å tenke på skolestart!

(Publisert den 15.08.2021)

Ikke bare mange nordmenn, men også mange fugler, trekkfuglene, ønsker seg sydover til varmere strøk. Ikke for det, mange steder i landet vårt kan ennå skilte med sommertemperaturer og badeliv. Nordpå i landet er det kjøligere nå, men selvsagt kan det komme varme dager igjen før høsten gjør sin entre.

 

LES HELE INNLEGGET HER

 

På hjemlige trakter

( Publisert den 08.08.2021) 

Vi har valgt å ha en av våre siste ferieuker på hjemlige trakter. Den nærmeste familien bor i landlige omgivelser og vi går på oppdagelsesferd her.

“Mitt rike - mitt halve rike for en hest” sier Henrik Ibsen i Peer Gynt og vi møter en nydelig utgave av arten på turen vår.

 LES HELE INNLEGGET HER

 

 

Gøy på landet

(Publisert den 01.08.2021)

Vi er så heldige å ha en tante og onkel som har gård ved Sognefjorden. De driver blant annet med sauer og geiter. Dessuten har de hest. Og det hender at ungene - og iblant vi voksne også - får kjøre med hest og vogn. Da er nok alle like fornøyde. Ikke minst Fola Blakken ser ut til å synes det er gøy med en slik oppgave.

 LES HELE INNLEGGET HER

 

"Sørlandet eier en hemmelighed..."

(Publisert den 25.07.2021) 

Er du sørlending, kjenner du sangen “Sørlandet eier en hemmelighed”. Og er du sommergjest på denne Norges solfylte riviera, opplever du ganske kjapt at landsdelen har mange hemmeligheter. Her er hemmeligheter når det gjelder opplevelser for både små og store. Ikke bare Dyreparken med Kaptein Sabeltann, sjørøverteater -  og Kardemomme By. Her er hvitmalte, koselige sørlandsbyer; her er en fantastisk skjærgård med strender og pulserende båtliv. Som sommergjest får man derfor en litt vanskelig oppgave: å velge mellom så mange fristende muligheter!

LES HELE INNLEGGET HER

 

Byen mellom de syv fjell

( Publisert den 18.07.2021)

Bergen er Norges nest største by og kalles “Byen mellom de syv fjell”. De fleste vet at det regner mye i Bergen. Selv om sommeren, kan det være sol en dag og den neste regnvær. Derfor er det ikke så lett å planlegge gatefester og hageselskaper i denne byen. Men vi bloggere er veldig glad for at byen kalles regnbyen. 

LES HELE INNLEGGET HER

På bøljan blå

( Publisert 11.07.2021)

Nå har vi dratt til sjøs! Det blir småturer i den vestlandske skjærgården denne sommeren. I idylliske Navøyvågen ved Austevoll ligger vi for anker de to første døgnene av turen vår. Her prøver vi både badelivet og fiskelykken. Og vi får faktisk et par lyr - iallfall nok til en kortreist middag ombord. Nam, nam.

LES HELE INNLEGGET HER

 

 

På tur i sommereventyret

(Publisert 04.07.2021)

Turen vår fra Stryn går videre til Hellesylt og Vestnes. Tom Cruise valgte Hellesylt som opptaksted for sin siste Mission Impossible-film. Når Cruise var der, fikk han høre at vår store dikter, Henrik Ibsen, bodde i Hellesylt i fem dager i 1862. Dette fikk vi vite da vi selv var i Hellesylt. Ibsen fikk her inspirasjon til diktverket Brand. Om Ibsen har inspirert Cruise, vet vi ikke. Men iallfall gjorde han et halsbrekkende stunt fra Helsetkopen (1200 moh) og kastet seg utfor den bratte fjellveggen. Vi nøyer oss med å gå en lang fottur og nyte den vakre Hellesylt-naturen. Her er forresten mange turer å velge mellom - i nær alle vanskelighetsgrader.

LES HELE INNLEGGET HER

På loffen

( Publisert 29.06.2021) 

Det er skoleferie, sommer, og vi har dratt på en ukes campingtur med bilen. I år har vi tenkt litt budsjett: vi har med telt, men vi har også bestilt et par overnattinger i campinghytter

LES HELE INNLEGGET HER

 

Godt å være til...

Publisert 19.06.2021) 

Har du hørt om hengende telt? Det viste seg å være en ypperlig investering. Iallfall koste våre yngste seg i dette hengende teltet etter at vi hadde spist grillmat og lørdagsgodsaker sist helg. Det fantastiske fine sommerværet også denne helgen, gjorde at vi inviterte venner og familie på grilling i hagen

LES HELE INNLEGGET

Sommer og tid 

(Publisert 13.06.2021)

Tid er penger sies det. Vi sier at tid er gull. Eller kanskje vi tør driste oss til å si: tiden vi har er selve livet. Svenske Johansons ord sitter godt i minnet:

 “Alla dessa dagor som kom og gick, inte visste jag at det var livet”.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Vi gikk en tur på stien...

(Publisert 06.06.2021)

I år har vi sådd ulike urter i flere krukker. Nytt av året er at vi forsøker oss på potetdyrking. Vi har gjort det på altanen. Men har du hage, vil det passe ypperlig for potetene. I alle fall synes vi denne potetbagen er veldig grei. Den tar ikke stor plass og barnet ditt kan følge veksten fra uke til uke. 

LES HELE INNLEGGET HER

 

STAYCATION

( Publisert 30.05.2021)

Et nytt og trendy uttrykk for å feriere hjemme er;  staycation. Vi bloggere er norsklærere og synes likevel at det norske hjemmeferie er å foretrekke.

Å være til stede i øyeblikket er den viktigste, men kanskje også en av de vanskeligste utfordringene vi møter i både hverdag og ferie.

-          Ja, vi skal leke etterpå. Skal bare svare på….

LES HELE INNLEGGET HER

 

Uforglemmelige turer

(Publisert 22.05.2021)

I vår familie er vi veldig glad i å reise på hytten vår i Sogn. Vi reiser gjerne flere generasjoner sammen. Siden vi bor i Bergen, er det noen timers biltur og en fergetur før vi er fremme. For de små kan det bli langdryge timer, og det gjelder å finne på aktiviteter underveis. 

LES HELE INNLEGGET HER

Søndagsturer til glede

( Publisert 15.05.2021)

Vi to bloggere bor i nærheten av hverandre i utkanten av en by. Og vi er begge så heldige at vi tilhører en storfamilie. Storfamilie med alt fra småbarn til besteforeldre. I begge storfamiliene er søndagsturen en fast del av programmet. Turene forsøker vi å variere - av og til går vi i lavlandet, og av og til går vi på greie fjellturer.

LES HELE INNLEGGET HER

 

La barn og unge oppleve gleden ved teltlivet!

(Publisert 08.05.2021:

 Nå er vi i begynnelsen av mai og kan se fram mot mange fridager. Været kan variere fra deilig sommervær til regn og kjølige dager. Men ut i naturen skal vi!  Nå vil vi gjenoppleve gleden ved å sove i telt.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Med tarp og myggnett i tursekken 

( Publisert 01.05.2021)

Myggnett er nesten en nødvendighet når du skal slappe av ute i naturen. Særlig om du er til fjells eller nær vann der også myggen trives. For ikke å glemme tarpen som veier lite. Den er smart. Men hva i all verden er tarp, tenker mange. Og hva skal det brukes til? Jo, tarp er et superpraktisk overseil eller tak som beskytter hengekøyen mot sol - og regn. Og med et godt liggeunderlag i hengekøyen, blir overnattingen en super opplevelse.

LES HELE INNLEGGET HER

 

Ut på tur! Aldri sur med hengekøye på dagstur!       

( Publisert 21.04.2021)

Vi hører stadig om foreldre som fortviler fordi barna helst vil sitte med nesen i mobilen eller spillkonsollen. Noen har innført mobilforbudstider. Men mange slipper dette når de får med seg barna på lørdags- og/eller søndagstur. Og da er det fint å ha en ekstra godbit – en hengekøye eller to – for å få barna med på tur.. Å lære barna gode turvaner fra de er små, vil gi dem og familien fine opplevelser og minner. Forhåpentligvis vil de fortsette med turlivet i hele oppveksten – ikke bare sammen med familien, men også med egne venner. Da er det gode muligheter for at barna vil bringe turvanene med seg når de selv får familie.

LES HELE INNLEGGET HER

 

 

Gøy å overnatte i hengekøye!
«Kom mai, du skjønne milde»

( Publisert 17.04.2021)

Nå i mai vil mange i ut i natureventyret og prøve hengekøyelivet. Teltet har de fleste gjort tidligere, men det å sove under åpen himmel er litt eksotisk og spennende. Fra flere hold høres lovordene: -Det er så vidunderlig å sove ute.  Det er en perfekt måte å dele fine naturopplevelser på.

LES HELE INNLEGGET HER